1 Kasım 2012 Perşembe

Bare Escentuals - True all over face color

Bugün bir mineral makyaj ürününden bahsedeceğim. Mineralli makyaj ürünlerinin hiç bir zaman büyük bir hayranı olmadım. Aslında hep doğallıktan yanayımdır ama bu ürünlerin en kalitelisi ve en renklisi bile bir kaç saat içinde yüzümden uçup gidiyor, renkleri de soluyor gibi hissettim hep. Öyle bir şey yok tabii; mineral yapılı ürünlerin pek çoğu oldukça dayanıklı.
Bare Minerals da en eski ve kaliteli mineral makyaj markalarından birisi, mineralli ürünlere merak saldığımda ilk satın aldığım marka oldu. Çok çeşitli ürünleri var, ama en başarılılarından birinin "all over face color " serisi olduğunu söyleyebilirim. İlk bakışta ne işe yaradığı pek açık olmayan bir ürün, tüm yüz için kullanılabilir, dolayısıyla hem bronzlaştırıcı hem de allık olarak kullanabilirsiniz. Bunun yanında far olarak veya gözleri vurgulamak veya yüze kontür yapmak için bile kullanılabilir. Ayrıca her kullanımda çok minik bir parça kullanmanız yeterli dolayısıyla oldukça işlevsel ve ekonomik olduğu söylenebilir. True son derece kurtarıcı bir renk, şeftali ve pembenin başarılı bir birleşimi, açık tenliler allık, koyu tenliler bronzlaştırıcı olarak kullanabilir. Cildi kesinlikle yağlandırmadığını, kurutmadığını ve gözenekleri tıkamadığını söylemeliyim.
Eksilerine gelirsek, öncelikle mineralli makyaj ürünlerini kullanmak ayrı bir maharet ve bilgi istiyor, dolayısıyla ilk defa bu tarz bir ürün kullanacaksanız mutlaka bir bilenden nasıl uygulandığını öğrenmek durumundasınız. Youtube'da sayısız video var, 1-2 denemeden sonra da kolayca çözersiniz. Bunun yanında mineralli makyaj ürünleri her fırçayla uygulanmıyor maalesef dolayısıyla buna uygun bir fırça da edinmek durumundasınız. All over face color'un fazla bir eksisi yok, pek çok yabancı sitede de oldukça iyi yorumlar almış. Fakat çok abartılı bir renk veya örtücülük beklememeniz gerekiyor, alışılmış makyaj ürünlerinden farklı. Beni sıkıntıya sokan tek yanı bol miktarda ışıltı içermesi oldu, doğal görünmek istediğimde veya gündüzleri fazla kullanamadım bu yüzden. Makyaj dolabımda doğruca gece makyajı bölümüne gitti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder